06 april 2013

nöjd människa

jag är en nöjd liten människa just nu. 

målsättningar jag satt upp är nådda. jag gav mig själv tid till sommaren att få rätsida på jobbsituationen. nu är det största steget vunnet - ett beslut taget* - nu ska det förverkligas - det där som påverkar min vardag. samtidigt som det lättar på läget så är det en ny utmaning i det, igen en möjlighet att växa. 

jag behöver det. att växa professionellt är för mig glädje och inspiration och det är upp till mig. jag gör det. förverkligandet av beslutet är i mina händer. 

och det är målbilder och deadliner som för dig framåt. tänk inte på allt som borde ändras här o nu - du blir bara frustrerad - för ganska lite kan ändras här o nu. sätt upp en målbild - hur ska det se ut? - och sätt en deadline - när måste en förändring åt det hållet ha skett? stå sedan för dina egna beslut. du behöver inte stå upp för dem inför någon annan, men var ärlig mot dig själv - den enda du är redovisningsskyldig inför.

just nu sitter denna nöjda människa i en stuga med ett glas vin efter en fin dag i skidbacken. ikväll blir det ännu finsk kultur med Kaija K-keikka. spännande - jag är rätt ute med sånt. 


* jepp, det där beslutet jag grät o sov för senaste vecka. igår kunde jag äntligen sträcka armarna i luften o jubla för det! 

4 kommentarer: