01 januari 2012

krönika 2011 - sommar blir höst, men aldrig vinter...

del 1 vinter blir sommar - här
del indien - här

juli
då var det sommar! sambon o jag seglade med pappas båt. ibland var det grått o vind, ibland var det bleke o sol. mycket sol var det. knytte spanade noggrant varje gång vi närmade oss hamn. i kökar golfade vi med kuliga typer.

goda vänner mönstrade ombord för några dagar. kasta ankar i naturvik, bada, dricka champange på klippan, äta sommarmiddag. det var livet. på ålands jurmo gick vi vandringsled som aldrig tog slut, från utkikstorn skådade vi åskväder som drog förbi i horisonten. jag förälskade mig lite i jurmo. där finns highland-kossor o gamla roliga saker. när man seglar är kaffe och nåt gott väldigt viktigt. ibland blir det choice-burn-out.

semstern avslutades med fyrverkeri och roxette-kosnert med en bra typ!
juli avslutades tillbaka på jobbet. jag njöt ändå av skärgårdsmiddag med vänner, kräftis och vackra veckoslut på lande med kokko-brasa. i vår tambur var det mest hela tiden sommar-sko-kaos...


 


augusti
det var ännu sommar! jag åkte till uleåborg första gången (av flera denna höst) för att kolla in vår nya butik och rekrytera.
firade en bra typs födis med tjej-häng, antikbutik och båtutfärd.
hängde i blåbärsskogen och på stranden med brorsbarn.
i hufvudstadem cyklade vi omkring på restaurangdag och jag hängde med en bestämd filur o hälsade på jesus o hans kompisar.
så åkte jag på finlandssvenskt-italienskt skärgårdsbröllop, det var fint så det förslog och jag kände mig somrig i en av mormors gamla (omsydda) klänningar!
september
det blev ett bröllop till, vackert det också.
så drog jag o sambon till island. såg vattenfall och gejsrar, red islandshäst, traskade på glaciär, simmade i lagun och gick i misstag på gay-bar.
efter island blev takten hård och livet lite tungt.

oktober
hösten blev mycket jobb. många resor och flygfält. och scouting. roligt, men det gick så fort så jag hann nog inte alltid med. försökte njuta av hösten däremellan. hjärnan full av funderingar och hjärtat lite trångt. vi torkade mycket svamp. jag bytte blogg.november
det gick ännu snabbare förbi. jag hittade min hatt. fick en ros. åkte på bloggkryssning. köpte en jacka och började på HR-utbildning jag länge drömt om. tröttheten var stor.

december
redan? åkte till wien med mamma. drack mycket te, promenerade, inspekterade ett antal julmarknader, slott och besökte spanska ridskolan.

morfar fick äntligen sätta sig på en molnkant brevid mormor. där sitter nu alla mina "gamlingar" (as in far- och morföraldrar)

gick på en fest igen i en av mormors gamla klänningar - kände mig så fin mitt i tröttheten. så blev det jul, den kom o gick utan större julfeelis. det bästa var att solen tittade fram på juldagen efter allt regn. vi fick en aalto-vas i julklapp. jag är glad. saknar vinter.

och så var det 2012! gott nytt år alla!

1 kommentar:

  1. Så fint och så mycket! väldans imponerad och stolt över dej! kram

    SvaraRadera