13 januari 2012

16 sekunder...

ta tid...
hur lång stund är 16 sekunder?
ganska kort.

du har 16 sekunder på dig att göra ett intryck.
du ger en ny människa du träffar 16 sekunder tid.

16 sekunder är den tid vi intuitivt använder till att bilda oss en uppfattning on en ny person.

tänk på det...
det kan slå rätt, det kan slå snett...

3 kommentarer:

 1. Huj, det är en lite skrämmande tanke det där! 16 sekunder är ju ingenting. Fast å andra sidan, när jag tänker på hur jag själv funkkar, så tror jag att jag oftast avgör snabbare än så huruvida jag gillar en människa eller inte. Det låter ju inge vidare det.... Men det är konstigt hur man genast får vibbar av andra, bra eller dåliga! Som tur är så har det ju också hänt både en och annan gång att man ändrat sig, och märkt att en person man först ställde sig tveksam till var sen också en bra typ. Man ska inte döma hunden efter håren.

  SvaraRadera
 2. Om man ska sälja en idé är det bara 8 sekunder som gäller (har jag hört). Fast då har ju redan de 16 sekunderna som det går för att göra personbedömningen passerat... Ja, livet är hårt, mäniskan är skum och mycket blir ändå så som man inte tänkte det.

  ps. efter björn hansens föreläsning kan jag räkna till 16 sekunder medan jag gör nästan VAD SOM HELST ;)

  SvaraRadera
 3. Linda: jepp, skrämmande men oxå ganska ofta det slår relativt rätt. ju mer livserfarenhet man har o desto mer man jobbat/varit tillsammans med olika människor o desto större förståelse man har för människors olikheter desto oftare slår ens 16 sekunder rätt. det är därför det är så bra att göra beteendeanalyser o dylikt, förstå sitt eget beteende och hur andra gör.

  Lisa: välvälda ord det där om livet! o hurra för björns räkneövningar! :)

  SvaraRadera