16 december 2012

skumppa-lullig och nya hjärtan tar plats

världen förbättrad över en flaska skumppa på min matta. mycket bra. världen är fylld av så mycket. sorg o glädje, trötthet och skönhet.

som att vara så trött att en färdigskottad parkeringsplats är som en gåva från ovan då man precis vill brista i gråt. eller så trött att man känner precis hur skönt det kommer att vara att krypa ner i sängen när skumvins-bubblet lagt sig. så trött att man knappt förstår det.

ett stygn av sorg när jag körde förbi mitt gamla hem idag. isbrytarna låg där som förr, med jullampor i riggen. men jag är inte där som förr.

promenadvägen som kröker sig förbi lekparken. där jag o knytte gick, där vi ibland satt oss, jag funderade i vinden, hon snusade i vinden. bänken o kröken är där. inte vi.

livet går vidare. borgå var inte heller som förr, de röda plastämbar som sedan min barndom tjänat som julklockor över gatan fanns inte mer. nya hjärtan har fått ta plats. stämningen är ändå fin. livet går vidare, men guldkornen finns kvar. nya hjärtan tar plats, de gamla får guldkant i minnet.

6 kommentarer:

 1. Du är guld, här och nu.

  SvaraRadera
 2. vackert, så vackert skrivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack. oj vad en sådan kommentar kan värma hjärtat litet.

   Radera
 3. Du har en speciell plats i mitt hjärta! Kram och hoppas det nya fina bordet blir bra! N

  SvaraRadera