31 december 2011

krönika - vinter blir sommar

har aldrig gjort en krönika förr. men nu kändes det som jag behövde få titta bakåt, vad hände året som gick?

januari
den fina vintern kändes som om den gick mig förbi. för lite ute-vinter-äventyr... januari svirvlade iväg i jobbfyllda dagar och planerande för Äventyret. äntligen tog jag beslutet att dra iväg i mars...

februari
beslutet var fattat så det blev förberedelsernas, väntans och sista jobbstress-månaden. ett skönt landeveckoslut o en fin långfärdsskridsko-tur nästan ända ut till Bengtskär hann vi också med.
jag testade min nya kamera och dens olika ljusfilter....
mars
den 7 mars drog jag iväg till andra sidan klotet. mitt Indien-äventyr hade börjat. varför det blev just indien vet jag inte riktigt, det kändes bra. det viktiga var att åka på min EGEN långa resa och göra nåt som kändes bra. vara med mig själv och se ett annat liv. att det blev volontär-jobb var naturligt, ett skrutt vill ha nån mening i sitt yrande. Indien var magiskt, omtumlande, skönt, vackert, smutsigt. det förtjänar ett eget inlägg...



april
halva månaden ännu i indien. den sista veckan uppe alldeles vid himalaya - i dalai lamas hemstad. ensam. vandringar. slukade dalai lamas bok. satt på balkong o beundrade åskväder. kom hem, möttes av fina människor, blommor o flagga. gick runt hela månaden med en lycklig, rofylld klump i magen, upphittad i indien.

köpte en ifån o va så här nöjd samma kväll hos vänner efter stort lass sushi.

tänkte på mormor hela våren varje gång jag såg vackra blommor.
som de här i indien på en bergssluttning.


firade vappen med goda vänner och ett av de roligaste spel på länge!

maj
pysslade mycket med pappa på hans båt, promenerade mycket - ensam o med vänner, fyndade skatter när mormor o morfars hus tömdes, hängde i stockholm med en lite filur, njöt av syrener o isbrytare.







juni
favoritsalladen rördes ihop ofta och mycket, alla suckade över semesterbehov - jag var ännu ganska utvilad efter indien, seglingspremiären inleddes alldeles galet för sent, jag gick extempore på konsert vilket jag nästan aldrig gör, det blev midsommar hos vänner, jag o mamma gjorde vår klassiska till-ekenäs-med-båt-och-shopping-dag.





det var också det här året jag blev lite scout-aktiv igen. valdes in i finlands svenska scouters styrelse för att ansvara för kommunikation. det har inneburit många nya utmaningar och man får verkligen se över sig själv och hur man jobbar med andra. vikten av ledarskap och motivation blir så mycket tydligare då det är frivilligt.

2 kommentarer: