28 mars 2013

nej vet ni vad!

jag gillar ju nog att ha en blogg. om inte för nån annan så för mig själv. spricker ju av intryck o tankar annars. åtminstone periodvis. så för stunden är jag bäck.

påsk. 
egentligen en av mina favorithögtider. då ska man liksom helst lande-mysa, ute-äventyra, mysa med sin(a) allra närmaste o umgås just så mycket man vill med sin familj.

så jag inledde med att skärtorsdags-martyra. jag har ingen, ingen att åka till lande o mysa o äventyra med. familjen är utspridd. 
jag martyrade med att sitta ensam kvar på kontoret när alla gått o låtsades att det är fruktansvärt synd om mig. jag martyrade pikulite i telefon åt en typ som tyckte jag sku gå hem "inte har jag ju nåt att gå hem till".... gnääääll... 

sen kom jag på två tankar:
1. vem tusan har bestämt att påsk ska va som jag skrev ovan - inte har ens alla mina tidigare påskar varit så
2. man har just så roligt som man gör sig, inställningen i livet är a och o

så jag köpte vin o små påskbakelser (bara för att de är så söta).*

nu ska jag påsk-mysa med långpromenad o film. nån påskdag ska jag knacka på  i vänners stuga för att mysa. nån dag ska jag gå på ishockeymatch o bonga far o bror. på påskmåndagen är ju faktiskt hela den galna slurven till familj i samma land - det händer bara en handfull gånger per år så bara vetskapen om det är fin. 

så det är nog påsk i alla fall. helt utan fasta planer. vaknar upp imorrn o ser vad det blir. och på lååångfredag får man ju sura om man känner för det. tror inte jag orkar. det är mycket roligare att inte sura eller martyrisera - se punkt 2 ovan.

* okej okej... medger, jag köpte oxå ett par skor på vägen hem. men det var faktiskt praktiska uteskor som jag BEHÖVER, så det var inte (bara) tröstshopping

6 kommentarer:

 1. Ääääääääääää! tänkte SÅ säga idag i telefonen, mitt i martyrskapet, att jag saknar ditt bloggande så in i helskotta. Riktigt påskGRÄSligt mycket! Var här inne och snyftade ett varv vid lunchtid, helt sant. Puss bästis! Komsi hitåt om du har lust & tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. inte alls överraskad (men mycket glad) att du är bäck här direkt! mysigt att du varit här o snyftat o att inte bara jag saknat mig. haha!

   Radera
 2. Nå men så roligt att ha dig bäck. Har suttit hemma (är nämilgen sjukskriven 3 dagar från och med idag, vad det nu skall vara bra för att få sjukledigt för en helg)och funderat hur i hela friden haren skall åstadkomma sin påskägg detta år....vi får väl se hur det slutar. Ff-Gobben

  SvaraRadera
  Svar
  1. några påskägg har jag hittat...

   Radera
 3. Hej hurra att ha dig här igen! Njut av att ta helgen som den kommer, det brukar bli bäst när man inte har så mycket planer. Kram

  SvaraRadera